Japonské pokrmy, které jsou zdravé a nepřidávají na váze

Japonské pokrmy, které jsou zdravé a nepřidávají na váze

Japonská kuchyně je známá hlavně pro svou širokou škálu chutí a kombinací. Málokterá kuchyně kombinuje tolik chutí a různých ingrediencí, to ostatně dělá z japonské gastronomie nezapomenutelný zážitek. Pokud chcete tento zážitek zažít na vlastní kůži, naštěstí se už nemusíte vydávat do Japonska, jelikož i u nás jsou otevřené zajímavé, krásné a chutné restaurace či sushi bary, v nichž můžete kousek Japonska ochutnat. 

Mnozí lidé nad sushi restauracemi nebo nad podobnými japonskými podniky ohrnují nos, jelikož se domnívají, že japonská kuchyně rovná se nezdravá a příliš slaná kuchyně. Je sice pravdou, že se v japonské gastronomii používá větší množství soli, to však neznamená, že všechny pokrmy jsou pro tělo zatěžující. Najdou se i nekalorické, méně kalorické či doslova zdravé pokrmy, které si můžete dopřát i ve větším množství. 

Zamilujte se do zdravého sushi

Pro japonskou gastronomii je typické hlavně sushi, které je opravdu oblíbené. Na světě se najdou jen dvě skupiny lidí, a sice ti, kteří sushi doslova milují, a ti, kteří sushi nemají zrovna v lásce. Jestliže se zatím neřadíte ani do jedné skupiny, je třeba sushi vyzkoušet třeba v Ostravě nebo v jiném městě, kde sushi bary jsou. 

Sushi není těžké do žaludku a díky zelenině a rybám je to výživný pokrm, který tělu nijak neškodí. 

Jaké japonské pokrmy jsou nízkokalorické nebo nekalorické?

I když sushi je to první, co se nám vybaví z japonské kuchyně, není to ani zdaleka ten jediný pokrm, který můžeme ochutnat. Japonská kuchyně obsahuje dokonce nekalorická nebo nízkokalorická jídla, po kterých nepřiberete na váze ani deko. 

Takovým pokrmem je třeba kombu, což jsou řasy, s nimiž se nejčastěji setkáte v polévkách, do nichž se přidávají. Obsahují hodně vápníku a jódu. Takzvané shirataki jsou další v pořadí. Jedná se o bílé nudle, které jsou běžnou součástí japonských diet. Mohou se kombinovat s čímkoli, jen ne se sýrem nebo máslem.