Tři rady, které vám pomohou vybrat si ideální maso na šťavnatý steak
I když je vegetariánství a veganství v poslední době velice oblíbené a trendy, stejně se mezi námi najde ještě dostatek masožravců, kteří nedají dopustit na kvalitní steak ze steak house Ostrava. Jenže ne všichni mají cestu do restaurace na Stodolní, což vede k myšlence na to, že si kvalitní a dobře ochucený steak člověk připraví i v pohodlí domova. V souvislosti s tím se však nabízí otázka, jestli člověk ví, jak si vybrat kvalitní maso na steak. Všichni přece ví, že bez dobrého masa nelze připravit kvalitní steak.
Pokud jste se rozhodli, že věnujete svůj volný čas přípravě opravdu kvalitního steaku, nejdříve musíte svůj čas věnovat výběru dobrého masa. Každý totiž ví, že bez kvalitního a správného masa nelze připravit dobře šťavnatý a chutný steak. A tak si prozraďme tři rady, které nám pomohou při výběru vhodného masa na lahodný pokrm, který nazýváme steakem.
Cizí názvy nemají být překážkou
V případě, že jste v řeznictví narazili na cizí názvy steaků, rozhodně byste se jich neměli bát. Právě cizími názvy jsou často označená masa z mladých býčků, což je vůbec to nejlepší maso na přípravu steaku. Některé cizí názvy zase pojednávají o tom, z jaké části jsou steaky vykrojeny. Každý řezník by však měl dobře vědět, co názvy znamenají, a tak by vám je měli rázem vysvětlit, pokud byste některým názvům nerozuměli.
Mramorované maso je ideální na gril
Pokud si budete připravovat steak na grilu, což je velice pravděpodobné, doporučujeme mramorované maso. Dejte si však pozor na to, aby maso nebylo příliš čerstvé. I řezník by vám měl v řeznictví prozradit, že čerstvé maso rovná se tuhé maso.
Zbarvení napoví
Abyste si vybrali opravdu vyzrálé maso, které je pro steak opravdu ideální a takzvaně “to pravé”, vybírejte si maso podle zbarvení. To totiž napoví. Například v případě hovězího steaku je důležité hnědé zbarvení. Hnědá barva signalizuje vyzrálost, což je přesně to, co od masa na steak považujete.